Som så mycket annat i livet behöver man då och då utvärdera sin situation, sina val och andra saker som man ställs inför. Att utvärdera assistansbolag är därför inget konstigt. Snarare vore det konstigt att inte göra detta eftersom ett assistansbolag är en så pass viktig del i individens liv.

Utvärdera assistansbolag inför ett val av anordnare

Du vill givetvis ha det på förhand bästa möjliga alternativet oavsett vad det gäller i livet. Det gäller även anordnare av personlig assistans. Det är därför det är viktigt att inför valet utvärdera och jämföra olika assistansbolag sinsemellan. Det är du som är kunden och det är du som har beviljats insatsen personlig assistans. Tanken med lagstiftningen är att du ska få goda levnadsvillkor och att att du ska kunna leva som alla andra människor i den utsträckning det är möjligt. Du ska dessutom ha inflytande och vara delaktig i det som rör dig.

Det är därför av stor betydelse att du finner ett assistansbolag som du är nöjd och trivs med. De ska uppfylla dina behov, önskemål och intressen. Det är också viktigt att du kommer bra överens med de personliga assistenterna som är till för att hjälpa dig i vardagen. Att hitta rätt och utvärdera assistansbolag kan vara svårt. Man kan till exempel då ta hjälp av en assistansförmedling som hjälper till att finna det bästa för just dig.

Utvärdera assistansbolag under tiden du är kund

Lika viktigt som det är att utvärdera assistansbolaget inför du faktiskt ska göra ett aktivt val av anordnare av den personliga assistansen, lika viktigt är det att du utvärderar anordnaren under tiden som du är kund hos dem. Du skulle aldrig använda en bilverkstad eller frisör på nytt som inte var bra, så varför ska du vara kund hos ett assistansbolag som inte uppfyller dina behov eller önskemål?

Om du inte är nöjd med det assistansbolag du har idag, är det enkelt att byta anordnare. Vissa assistansbolag erbjuder sig även att hjälpa till med allt det praktiska kring bytet, allt för att underlätta för dig.

En viktig del i processen kring personlig assistans