Vet mer om Solna Dental

Solna Dental är, enligtegen utsago, en av huvudstadens bästa privata tandläkarpraktiker. De har tvåkliniker, varav en ligger i Huvudsta och den andra i Arenastaden, i området kring Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Behandlingarna som erbjuds är såväl av simplare som mer komplex natur. Är kan du avancerad oralkirurgi av specialister, annan estetisk tandvård samt alla former av traditionell tandvård.

Behandlingar

Som nämnt ovan finns erbjuds såväl traditionell tandvård som komplex oralkirurgi. Solna Dental är ett populärt val för estetiska ingrepp, men gör alltså även ”vanliga” behandlingar som att rensa tandsten och göra rotfyllningar. De stänger inte för semester, så året om finns tandläkare som kan titta på dina besvär.

Följande behandlingar är exempel på vad som erbjuds:

  • Tandreglering utförs av Solna Dental med hjälp av Inman Aligner, som är en (relativt) snabb metod för att göra sneda tänder rakare. Den är dessutom säker och effektiv jämfört med de alternativ som finns på marknaden. Solna Dental skriver att de flesta fall kan slutföras inom sex till 16 veckor. Eftersom den är avtagbar kan patienten själv ta ut den när det så önskas.
  • Rotfyllning görs när bakterier har tagit sig ned i en tand och sedan spridit sig ned i tandroten. Det här bör göras snarast, eftersom de kan sprida sig längre ut i benet under tanden om inget görs. När bakterierna trycker mot benet blir tanden öm och smärta uppstår. I det här skedet behöver man göra en rotfyllning, som i korthet innebär att man rengör inne i tanden.
  • Skalfasader passar den som vill rätta till skadade tänder. Processen innebär att man slipar ned en bit av de riktiga tänderna, för att sedan sätta på nya tänder av tunt porslin. I vissa fall behöver ingen nedslipning av tänderna ske, eftersom fasaderna är så tunna.

Finns i Huvudsta och i Arenastaden

Både Huvudsta och Arenastaden är två stadsdelar som är lätta att ta sig till från övriga delar av Stockholm. Arenastaden ligger precis intill E4:an, och i närheten finns även pendeltågsstationen Solna station. Tvärbana och tunnelbana finns i närheten, men dock med lite längre promenad i jämförelse med Solna station.

Kliniken i Huvudsta ligger en kort promenad från tunnelbanestationen Huvudsta, som ligger på blåa linjen. Det är enbart ett fåtal stationer från centralen.

Vet mer om Solna Dental