Gör det här innan flytten – så går det lite smidigare

Att flytta är en process. Det ska packas, göras flyttstädning, adressändras, packas upp och möbleras i den nya lägenheten. För att det ska gå så smidigt som möjligt, finns det en del saker att tänka på. Ska du dessutom flytta inom en storstad som Stockholm (eller från eller till Stockholm), kan det även vara av större vikt när själva flytten sker, med tanke på trafiken. Tipsen nedan kan göra flytten lite mindre stressig.

Fotografera all elektronik innan du kopplar ur

Många som har flyttat kan ha märkt att det tar lång tid att få upp alla elektronikprylar igen. Mycket tid spenderas på att koppla in dem och att hitta rätt sladdar till rätt uttag. Ett snabbt och enkelt tips som löser detta är att helt enkelt fotografera hur sladdarna sitter innan du kopplar ur dem. Det här kommer sannolikt att spara dig en hel del tid – såvida du inte kan uttagen och sladdarna utan och innan.

Behåll kläderna på galgarna

Har du mycket kläder som hänger på galgar? Stoppa dem i en sopsäck. När du sedan tar upp dem, är det bara att hänga upp dem och ta bort säcken. En enkel metod som kan spara dig ganska mycket tid. Är ni flera i hushållet kan sopsäckarna märkas för att hålla reda på vilken säck som tillhör vem.

Anlita någon för din flyttstädning

Är det flyttstädning i Stockholm ska göras? Eller i någon annan stad? Oavsett om du bor i en lite större eller lite mindre stad finns det ofta flera aktörer att välja mellan. Se till att jämföra priser och erbjudanden (och att använda RUT-avdraget) för att få en prisvärd flyttstädning.

En flyttstädning är ganska krävande och i princip allt ska rengöras. Genom att anlita en firma för det besparar du dig en hel del arbete, och kan dessutom känna dig trygg med att du inte får några klagomål från den som flyttar in efter dig.

Gör en låda för första natten

Många tänker inte på att göra detta, och får därför öppna flertalet flyttkartonger bara för att hitta det som krävs för första natten. Det kan vara pyjamasen, kaffemaskinen eller diverse hygienartiklar som man får spendera en hel del tid och energi på att leta efter.

Vill du har fler tips och råd inför flyttstädningen kan du besöka stadhuset.se.

Gör det här innan flytten – så går det lite smidigare