Skapa flexibilitet med ett mobilabonnemang utan bindningstid. Idag erbjuder samtliga mobiloperatörer abonnemang utan bindningstid men det kan upplevas som en djungel att hitta rätt bland alla olika erbjudanden. Med ett abonnemang utan bindningstid får uppsägningstiden inte vara längre än 1 månad. Flera operatörer erbjuder fria samtal och sms samtidigt som man kan spara surf.

Bra att veta kring mobilabonnemang utan bindningstid

  • Bindningstid menar på tiden man är bunden till mobilabonnemanget och det finns ingen möjlighet att byta operatör. Som högst får en bindningstid vara 24 månader.
  • Uppsägningstid menas på tiden efter att abonnemanget är uppsagt. Vissa operatörer avslutar avtalet direkt medan vissa har en uppsägningstid på en månad.
  • Det finns möjlighet att bli av med bindningstiden i förväg genom att be om en slutfaktura och betala alla återstående fakturor.
  • Många operatörer erbjuder helhetslösningar som innebär en mobil tillsammans med abonnemanget.

Fördelar och nackdelar med mobilabonnemang utan bindningstid

Fördelar med ett abonnemang utan bindningstid förutom att man slipper binda upp sig under en längre period är också att det innebär frihet att kunna byta abonnemang om ett ännu bättre erbjudande dyker upp. På så vis kan man enkelt avsluta pågående abonnemang för att teckna ett nytt även om det är ett erbjudande inom samma bolag. Genom att teckna ett mobilabonnemang utan bindningstid kan man se över hur mycket surfmängd som nyttjas och anpassa abonnemanget därefter för att inte spendera mer pengar än nödvändigt. Många operatörer erbjuder snabba uppsägningstider vilket ger möjligheten att avsluta avtalet inom samma dag. Om operatören tillämpar längre uppsägningstid hör det till vanligheten att tydligt informera om detta.

Det finns dock vissa nackdelar med abonnemang utan bindningstid då vissa operatörer erbjuder billigare avtal när man tecknar det med bindningstid. Vissa företag kan även erbjuda billigare pris på vissa streamingtjänster eller liknande när man tecknar ett avtal med bindningstid. Det bästa är att se över vilka behov som finns och bestämma därefter vad som passar bäst. Idag är det enkelt att beställa hem ett mobilabonnemang från de allra flesta operatörer, direkt från deras hemsida. Genom att godkänna beställningen via Bank-ID ger en enkel och trygg process där abonnemanget skickas direkt till brevlådan. Det går även att beställa fysiskt i butik.

Hitta bäst mobilabonnemang utan bindningstid