Det bästa med Dr Martens skor

De flesta förknippar Dr Martens skor med svarta, rejäla kängor. Skotillverkaren har en lång och gedigen historia som fick sin början år 1947. Det var då grundaren, den tyske militärläkaren Klaus Märtens, bestämde sig för att grunda sitt skoföretag. Anledningen då? Märtens hade befunnit sig på en skidresa i Alperna och råkat skada sin vrist. Som den militärläkare han var bar han ofta militärkängor, men han tyckte att dessa klumpiga skor försvårade läkningen av vristen. Det var där och då han bestämde sig för att utveckla sina egna kängor. Till en början var det mestadels kvinnor i medelåldern som var de största kunderna av Dr Martens skor. Men inte långt därefter blev Dr Martens kängorna den kanske mest klassiska symbolen för arbetarklassen i England. Och för punken.

Olika tekniker

När du shoppar Dr Martens skor kan du välja bland allt från klassiker som svarta skinnkängor med stålhätta till nyare modeller med innovativa sulor. Dr Martens har tagit fram flertalet olika tekniker som gör skor och kängor bekvämare, lättare och skönare. En populär teknik är Air Wair, en kategori med kängor och skor som väger mindre. De klassiska kängorna är otroligt robusta men också ganska tunga, medan Air Wair ser likadana ut men väger mycket mindre. Många föredrar dessa eftersom de inte blir alldeles för varma på våren och sommaren och därmed kan användas hela året.

Andra tekniker är bland annat Softwair och Grip-Trax, båda hållbara skomodeller med smarta tekniker som gör skorna mer greppfasta och bekväma under höst och vinter. Idag kan du köpa snygga och bekväma kängor, skor och sandaler från Dr Martens till både herr, dam och barn. Varför inte köpa matchande skor till hela familjen?

Förutom de svarta och klassiska kängorna kan du idag hitta mängder av nya modeller från Dr Martens. Vad sägs exempelvis om färgglada kängor i regnbågens alla färger. Ett par gula, blåa eller kanske röda kängor livar genast upp en vardaglig outfit. Du kan även välja bland kängor med högt skaft, medel eller lågt beroende på vad du föredrar. Kolla in Dr Martens skor på den officiella hemsidan redan idag eller shoppa dina favorit i butik.

Det bästa med Dr Martens skor