Bingo har varit och förblir ett av de vanligaste och mest uppskattade spelen i Sverige sedan det lanserades här på sextiotalet – och utomlands är det ofta ännu vanligare och mer populärt. Kanske tänker du på stora bingohallar när du hör ordet bingo? Tänk om. Onlinebingo, alltså bingo som du spelar via internet, växer så att det knakar och det är lätt för dig (även nybörjaren) att sätta igång att spela. Det globala spelöverskottet för bingo beräknas ligga på 1 miljard amerikanska dollar – så du är med andra ord i gott sällskap.

Vad är onlinebingo?

Istället för de klassiska bingobollarna drivs onlinebingo av en elektronisk slumpgenerator och det finns både 75-bollarsbingo och 90-bollarsbingo. Smaken är som bekant olika och internetbingo finns där för att gå olika preferenser till mötes. För nybörjaren finns så kallat no deposite bingo, gratis testspel som inte ger någon vinst. För den med stort sug efter vinst upprättas ett onlinekonto efter vars registrering spelandet kan börja. För vissa former av onlinebingo krävs att du som spelare laddar ner en viss mjukvara men det är långt ifrån ovanligt med spel som spelas direkt på internet.

Vilken form av onlinebingo?

När du först ger dig ut på internet och söker runt bland allt det som erbjuds när det kommer till onlinebingo är det lätt att uppleva ett visst mått av överflöd. För den okunniga eller blott tveksamma finns dock, som tur är, forum såväl som hemsidor som tipsar om de bästa sidorna för onlinebingo. När du väl hittat vilken sida som passar dig bäst upprättar du ett onlinekonto och därefter är det bara att börja spela! För dig som redan är en inbiten bingofantast men som fram tills dess att du läser det här hållit dig till de gamla hederliga bingohallarna, kommer chattfunktionen inom onlinebingo att utgöra ett upplyftande inslag i spelandet. Till skillnad från bingohallens spända tystnad uppmuntras inom den internetbaserade bingon samtal mellan spelarna och sidornas så kallade chat monitors håller trivseln på hög nivå.

Slumpartat nöje