Så hittar du målare i Stockholm

Om du vill få ett nytt hem utan att lägga en förmögenhet på renoveringsarbeten, kan det mycket väl räcka med att måla om. Ny väggfärg eller ett par snygga tapeter kan göra enorm förändring. Satsa även på nya kuddfodral och mysig belysning så kommer du se stor skillnad. En målare i Stockholm är väl värd sitt pris eftersom arbetet går snabbt och du får ett perfekt resultat. Priserna för hantverkare kan vara varierande, men i regel får du räkna med timpriser från cirka 600 kronor. Tänk dock på att du som privatperson kan använda ROT-avdraget. Då får du upp till 50 000 kronors avdrag per person och år.

När du anlitar en målare i Stockholm

I Stockholm finns det en uppsjö skickliga målare och hantverkare. Men för att du ska hitta den bästa finns det många saker att kontrollera innan du bestämmer dig. Kolla upp att det företag du lutar mot att välja har F-skatt. Du bör också kolla upp företagets organisationsnummer och att detta är samma nummer som det på fakturan. Något av det viktigaste att kolla upp är dock tidigare kundutlåtande. Först då kan du bilda en bättre uppfattning om arbetet, kundbemötande resultat.

Det är också bra att ställa ett par frågor när du väl har målaren på tråden, bland annat:

  • Har du gjort liknande arbeten förr?
  • Finns det någon garanti om jag inte skulle bli nöjd med jobbet?
  • Om du drar över tiden för arbetet, vilka rättigheter har jag som kund?
  • Finns det en ansvarsförsäkring om målaren skulle råka ta sönder något?

Bocka av listan innan

Bara du kollar upp din målare i Stockholm innan du skriver avtal kommer det förmodligen gå galant. Varför inte bocka av den här checklistan för att vara säker på att du fått med allt?

  1. Kolla upp och bestäm exakt vilken kulör du vill ha så att du kan lämna rätt information till målaren.
  2. Ställ dina kontrollfrågor.
  3. Begär offerter från ett flertal målare i Stockholm för att få det bästa priset.
  4. Se till att få ner allt ni kommit överens om på papper.

Lycka till!

Så hittar du målare i Stockholm