Golvslipning i din nya lägenhet

Ett slitet trägolv blir som nytt om du slipar upp det och får fram det fina strukturerna i träet. Golvslipning är enkelt att göra själv men om du inte orkar så finns det många firmor som kan hjälpa dig att slipa golvet.

Har du precis köpt en ny lägenhet och vill göra den lite extra fin? Att slipa om dina trägolv lyfter hela atmosfären och ger en tydlig känsla av nytt och fräscht. Lägenheten du valde att köpa har förmodligen några år på nacken som syns extra tydligt på dina golv. Kanske vill du starta om och skapa egna ärr som är dina egna och inte någon annans? Fördelen med trä som material är att det går att göra fint flera gånger om. Det är precis som att måla om en vägg eller ett tak, det blir som nytt. För erkänn, lägenheten ser lite mer sliten ut när du tog över den och den var tom än när den var möblerad med den tidigare ägarens saker? Det är då du har den bästa chansen att fixa en golvslipning som faktiskt gör stor skillnad.

Inte svårt med golvslipning

Att slipa om trägolven är en relativt enkel process men det kan skapa en del damm. Att göra det när lägenheten redan är tom är därför en stor fördel. Det går att göra när den är möblerad men då bör du flytta bort och täcka för möblerna och inredningen så att den inte blir dammig, kanske till och med hänga upp ett fuktigt lakan mellan en öppen ingång till rummet som ska slipas och det som inte ska slipas. På så sätt går det att minimera att dammet sprids runt i lägenheten. Glöm inte heller att sörja för god ventilation och att använda skyddsmask. Det låter lite mer bökigt väl? Gör det därför direkt när du tar över ägarskapet och får nycklarna, det går fort och det kommer skänka dig mycket glädje. Det enda du behöver göra då är att slipa, lacka och städa, sen kan du flytta in alla dina tillhörigheter och du kan börja skapa dina egna ärr, för var så säker, det kommer du. Men var inte orolig, det går att fräscha till igen, det är ju trä!

Golvslipning i din nya lägenhet