Solen bryter tvärt in genom de något dammiga fönsterna under tidig morgonkvist. Inte så farligt mycket. Du kan fortfarande få din morgonsömn. Bara en avlång stor springa mellan de ståtligt fallande gardinerna släpper in solen, som avslöjar det lätta dammet som viktlöst svävar runt i luften.  Ljuset utifrån påminner ständigt om att det snart är dags att stiga upp och sätta på en kanna med kaffe, varpå en varm dusch väntar, innan det är dags att dra upp gardinerna helt för att välkomna dagen. Visst är det märkligt – hur något så nästan obetydande kan vara ett så tydligt sätt att starta dagen på?  Gardiner har, utan att du antagligen vet om det, större betydelse i din omgivning än du tror. Redan här kan du stanna och titta igenom Halens breda sortiment av gardiner och hittar du något du gillar kan du sedan följa nedanstående tips till det optimala rummet.

Rama in din utsikt

Ditt hems fönster gör mer än att släppa in dagens ljus. Det är det naturliga sättet att inkludera den yttre världen, naturen, livet – in i ditt vardagsrum och sovrum. Ditt hem får liv utan att du ens märker det.  För att fånga upp det bästa av dina fönster kan man med små trick göra kala och tråkiga fönster och väggar runtomkring till mysiga, varma och stiliga.  För en lyckad inredningsdetalj av gardiner ska man även se till att de fyller sin eventuella funktion. Du vill antagligen ha olika typer av gardiner för sovrum, vardagsrum och matsal.

Tips och tricks

Det finns några olika val att ta reda på mer om när du ska hitta rätt gardiner. Detta är främst:

  • Typ av material.
  • Färg och blekning av sol.
  • Flera lager.
  • Rätt längd.
  • Rullgardiner eller hissgardiner för solskydd.
  • Persienner
  • Mörkläggande gardiner.

Oavsett vilka faktorer det är du behöver, skall du inte misströsta för den potentiella stilen. Det finns snygga varianter av dem alla! Är du en ljusskygg liten morgonvampyr kan du hitta lyxiga långa mörka gardiner som inte släpper in något ljus, eller söta blommiga rullgardiner som enkelt rullas eller hissas ner för att blockera ut oönskat ljus.

I matsal och vardagsrum kan du använda lätta långa vita gardiner för att låta det fantastiska dagsljuset komma in i rummet, samtidigt som väggarna hålls stiliga och välklädda.

Tips för att hitta rätt gardiner
Märkt på: