När sommaren tagit slut är det lätt att deppa ihop och känna sig lite ensam och sliten. Då dröjer det ju ett helt år innan det är dags igen för soliga dagar och ljumma kvällar framför grillen. Hösten har dock en stor fördel som många tenderar att glömma: höstskor. Dessa snygga dojor som ska handlas så snart augusti går mot sitt slut och september står för dörren. Höstskor är dessutom ett brett begrepp som innefattar en mängd olika skor, allt beroende på hur vädret ser ut och vilken personlig stil som bäraren har.

Klumpig goretex eller sneakers i läder

På hösten är det viktigt att vara varm och torr. När sommarens varma vindar försvunnit är man inte längre okej med att gå runt med fuktiga strumpor, där vatten läckt in. Trots detta behöver ett par höstskor inte innebära fodrade, klumpiga vinterstövlar med goretexsula. Det kan tvärtom vara ett par fina, nätta skor som passar till en höstlig outfit.

Om man väljer att använda boots som höstskor har man en uppsjö av modeller att välja på. Man kan antingen köra med stilettklack eller helt platta. Även sneakers fungerar på hösten, gärna gjorda i läder och impregnerade, så håller de höstregnet ute bättre. Nu för tiden finns det också snygga gummistövlar som inte bara funkar på landet, utan också under shoppingrundan i stan. Eller så kör man på kängor, en nätt modell med snörning eller ett par klassiska Dr. Martens kanske?

För att möta kundernas tankar om skor, tar skohandlare som Daniel Mühlbach hos Footway in åtskilliga alternativ som kan funka. Att köpa skor är enklare nu i och med utbud och snabbhet. Även om man snabbt behöver skorna kan det vara effektivt att beställa när de kommer inom någon dag.

Kändisar på språng i höstsolen

Även kändisarna verkar älska hösten och det snygga modet som den för med sig. På sommaren har många en mer avslappnad, enklare stil, eller så har man kanske inte ens så särskilt mycket kläder och skor på sig. Men när hösten kommer är det dags att börja köra lager på lager igen, matcha med en handväska, sätta på sig ett snyggt läppstift som går ton i ton med en mysig sjal, samt investera i ett par riktigt fina höstskor. Modellen Gigi Hadid är en av dem som har en stor skogarderob och som lyckas vara både fashion forward och klassiskt snygg på fötterna på hösten. Hon väljer gärna ett par snygga stövletter med höga klackar, eller ett par bekvämare chelseaboots i till exempel mocka. Ett annat höst-fan är Taylor Swift, sångerskan från USA, som gärna gör ärende i ett par bekväma, lite maskulina oxfords.

Skor för nästa årstid